Historien om Magic Wand

Ibland undrar man vem som kom på en sådan produkt, vem var först och varför?

Magic Wand är i grund och botten är en massagevibrator, och kom redan i slutet av 60-talet i USA. Från början var produkt endast riktad mot idrottsvärlden, både amatörer och professionella idrottare som ville ha något starkt för att massera trötta muskler, stora ytor på kroppen.

När man tittar på de första bilderna på en fantastisk snygg, eller inte, magic wand, märker man snabbt att företaget, Hitachi, ville under lång tid framhäva produktens namn och inte sitt eget varumärke, som alltid listades, men lite i skymundan.

Hitachi sökte även patent för sin produkt under sista åren av 60-talet. Den kallades under många år framöver bara ”The Hitachi” bland de som använde den.

Den första bilden på en Hitachi Magic Wand.

Mycket snabbt blev produkten verkligen en riktigt populär produkt och mer och mer folk köpte den i USA. Snabbt komen nyare modell, snyggare, med moderna färger och framförallt minimerades ”Hitachi” varumärket ytterligare och modellen fick heta ”The Workout”. Detta namn skulle vara just inriktad för idrottare.

Just denna modell är något vi kan relatera till, någon som vi tycker är likt den typ av Hitachi Magic Wand vi är vana att se. Som man kanske kan se i bilden, så fortsatte man här med två hastigheter.

Denna modell blev jättestor bland tidigare och nya användare. Framförallt gillade man det runda huvudet och mycket mjukare än den första modellen.

Med 70-taket kom den stora sexrevolutionen i olika länder, även i USA. Folk blev mer öppna, det kom ett flertal olika erotiktidningar och sexartiklar av olika slag blev mer och mer vanligt, även i vanliga tidningar där sexterapeuter hade sina artiklar publicerade.

Det tog inte lång tid innan man började nämna Hitachi, oftast i formen ”Hitachi Magic Wand”, och gjorde reklam för den som den ultimata, starkaste klitorisvibratorn. Med tiden försvann oftast ”Hitachi” i namnet, i tidningar och artiklar och endast ”Magic Wand” blev kvar – det spelade ingen roll längre vem som hade tillverkat den, då alla visste att det är Hitachi.

Efter många år, mindre uppdateringar kom den slutgiltiga versionen av Hitachi, den typiska vita med en knapp, 2 stycken styrkor, samt en blå hals.

Denna modell fanns bara i USA och tillverkades aldrig för den Europeiska marknaden. Man slutade tillverka den för Hitachi 1999.